donderdag 19 november 2009

Ramen

Boven aan de rechterkant van het huis zat maar één raam in de onafgewerkte zolder. Daar willen we twee slaapkamers van gaan maken, dus er moesten twee ramen komen. Aangezien het raam ook al niet meer in te beste staat was en we er twee dezelfde ramen in wilden hebben, was dat het volgende project na terugkomst uit Nederland.

In het grote gat in het midden zat het oude raam, één nieuw raam zit er al in.





Ik was iets te laat met foto's maken, maar afgezien van in de linker- en rechterhoek is al het hout boven de horizontale witte band vervangen en geschilderd. Dat is wel ideaal van een houten huis: je kunt naar hartelust van alles vervangen zonder dat je iets ziet (als je het oude deel dan maar mee schildert).
Om het kozijn heen moest natuurlijk weer een mooie witte omlijsting komen in dezelfde stijl als in de rest van het huis.



Op het linkerraam moesten we een tijdje wachten. Het eerste raam hadden we via internet gekocht van iemand die het over had. Bij hetzelfde bedrijf als waar die mensen het hadden gekocht hadden we een zelfde raam besteld, maar dat liet ruim anderhalve week op zich wachten. Tot die tijd de al gemaakte opening maar even afgedicht met een zeiltje.

En voilà, het tweede raam is er ook:



Als ik moet wachten tot het niet meer grauw en grijs is en/of niet meer motregent, dan kan het nog wel even duren voordat de nieuwe situatie op beeld zou worden vastgelegd. Vandaar een foto met druppels van het eindresultaat:

2 opmerkingen:

maaike b. zei

Mooi, man! Ik vind het zo knap dat jullie dat allemaal kunnen. Super.

Martranslations zei

Jeetje, man, ik wil ook zo handig zijn! Vind het prachtig. Maarre, hoe ziet jouw werkplek eruit?