woensdag 9 september 2009

Schoorsteen III

Het stookverbod voor onze kachel is opgeheven! Afgelopen zondag hebben we de allerlaatste hand aan de schoorsteen en de brandwerende omgeving van de kachel gelegd, en zag het er zo uit:



Dit is op de bovenverdieping, de gaten die we in de bakstenen schoorsteen hadden gemaakt om de pijp erdoorheen te kunnen krijgen, zitten dicht en onderaan, waar de metalen pijp even uit de schoorsteen komt om de bocht af te snijden, is alles ondersteund en mooi dichtgemetseld en afgestuukt.

Beneden staat de kachel nu zo'n dertig centimeter naar achteren, want de hele 'sierlijke' uitbouw waar het lek zat, hebben we weggehaald. Zo struikelen we van de winter ook niet over de honden, die zodra we maar aanstalten maken hout in de kachel te leggen, staan te dringen om zich met een diepe zucht op de grond ervoor neer te mogen vleien.



(De gele vlekken zitten niet op de muur, dat is de lichtval van het lekkere bijna-herfstzonnetje.)

Maandagochtend heb ik direct de schoorsteenveger gebeld om een afspraak voor een herkeuring te maken en die was vanmiddag. Hij heeft een camera de pijp in laten zakken en heeft de pijp en de brandwerende muren achter en naast de schoorsteen goedgekeurd. Het hout ligt alweer klaar voor kille herfstavonden.

1 opmerking:

Hanneke zei

Heerlijk als je gewoon kunt stoken wanneer het koud is! :)