zondag 20 september 2009

Bugg

Het afgelopen weekend is het er eindelijk van gekomen: we zijn naar dansles geweest en de voetjes zijn flink van de vloer geweest. Vorig jaar na twee feesten waarop we alleen maar een beetje op de dansvloer heen en weer konden hopsen terwijl alle anderen om ons heen vol enthousiasme allerlei ingewikkelde figuren maakten, hadden we al besloten les te gaan nemen. Helaas hield de dansschool hier in Lindesberg er net in januari mee op, en om helemaal naar Örebro te rijden, zo gemotiveerd waren we nou ook weer niet.
Maar goed, uiteindelijk hoorden we van de buren dat er een halfuur verderop een weekendcursus bugg werd gegeven, de bekende Zweedse dans die blijkens internet op de moderne jive lijkt.
We hadden een Zweeds tempo verwacht: na binnenkomst eerst even koffie, daarna rustig aan wat beginnen, weer koffie, lunch en dan nog een paar moves. Maar nee hoor: we zijn de hele zaal door gestuurd en hebben in deze twee dagen enorm veel variaties geleerd. We hebben zelfs een begin gemaakt met de foxtrot. Vanaf oktober worden in het nabijgelegen dorpje elke week dansavonden georganiseerd, waar we het geleerde mooi in praktijk kunnen brengen.
En zo is het leven in Zweden dus wederom helemaal niet saai ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Olaf en Danielle,

Ziet er flitsend uit, de Bugg, ik had er nog nooit van gehoord en heb even een filmpje op internet bekeken. Moet je wel een goede conditie voor hebben!
Ik zou zeggen: 'Buggse' de komende weken op de dansfeesten! Klinkt gezellig hoor en inderdaad helemaal niet saai!
Groetjes van Trudy