dinsdag 1 september 2009

Klaar!

De verwarming is geheel geïnstalleerd. Vorige week donderdag zijn de boorders nog anderhalf uur geweest en toen was het gat helemaal klaar. Op vrijdag werd zoals geblogd de kachel bezorgd en geïnstalleerd voor zover mogelijk, en gistermiddag kwamen de boorders weer terug om een sleuf te graven vanaf het gat naar de aanbouw, waar de slangen het huis binnenkomen. Dat hebben ze vanochtend afgemaakt, en toen stond ook de loodgieter van vrijdag weer op de stoep, om de hele boel aan elkaar te koppelen.

Met behulp van een machine worden de aanvoer en retour (beide 150 meter lang) in het gat gebracht. Het water en de koelvloeistof zitten er al in, anders zouden de slangen te licht zijn en door het water in het gat omhooggeduwd worden.



We hebben last van enórme mollen:



Gelukkig stoppen ze hun gangen ook weer dicht:



De warmtepomp, die ons de komende (hopelijk koude) winter door moet helpen:



Als er niet ineens iets heel raars wordt uitgehaald met de rekening, dan was dit een geweldig bedrijf om deze klus te laten doen. We zijn keurig elke keer van tevoren gebeld om te vragen of ze op een bepaalde tijd konden komen, en dan kwamen ze ook. Ze hebben de troep keurig achter zich opgeruimd, de leidingen heel netjes aangelegd en bijna zonder onderbreking achter elkaar aan gewerkt. Heerlijk, zo kan het dus ook!