woensdag 12 mei 2010

Buitenkant

Sinds we terug zijn is Olaf weer druk bezig, nu met het verfraaien van de buitenkant. Eerst de naar de weg gerichte kant. Daar was het gedeelte boven de horizontale witte plank nog niet geschilderd en de oversteek nog niet van mooie witgeschilderde planken voorzien. Als bonus heeft Olaf er ook een makelaar voor geknutseld (de versiering die aan de dakrand hangt).



We hebben vier kubieke meter grind besteld:



om in de geul rond de aanbouw neer te leggen als afwatering. De rest van het grind wordt verspreid over de intussen nogal kaal geworden oprit. Ook is de achterdeur van de aanbouw geschilderd en is er een trappetje gekomen zodat we niet veertig centimeter naar benden hoeven te stappen.



Daarna naar het portiek bij de voordeur. Zo was het:



Links en rechts twee verschillende soorten leuningen en door de constructie van het dak moest je in de winter altijd voorzichtig de voordeur dichtdoen, anders had degene die voorop liep voordat hij het wist een pak sneeuw in zijn nek, dat van het dakje af gleed.

Het afdakje gesloopt:



En de niet zo mooie planken naast de voordeur er ook maar af:



De planken staan voor de eerste keer geschilderd klaar:



Planken en de dakconstructie er weer op:



En zo ziet het er nu alvast uit met dakpannen op het dak (op deze foto niet te zien) en windveren en boeidelen al gemonteerd:



Nu nog alle leuningen rondom en alles (inclusief de voordeur!) nog een keer schilderen en dan ziet de buitenkant er weer fris en fruitig uit.

1 opmerking:

annoesjka zei

Wat een plaatje! Precies het soort huis waar ik toen ik Astrid Lindgren las al van droomde.