vrijdag 20 maart 2009

Uitersten

Deze week hebben we twee uitersten op de schaal van vriendelijkheid en behulpzaamheid meegemaakt.
Vorige week is het zeil bij ons gelegd. Nadat de zeillegger was vertrokken, zagen we een bobbel in het linoleum in de gang, dus heb ik direct de winkel gebeld. Donderdag zouden ze komen kijken. En ja hoor: twee man sterk stonden ze voor de deur, met een hamer. Ja, ja, dat was inderdaad een bobbel, maar dat kon gebeuren. Laten we er eens op slaan om te zien wat er gebeurt. Na een paar minuten fiks hameren was de bult inderdaad bijna weg. Helaas is ondanks een stukje zeil dat de zeillegger als bescherming onder de hamer had gelegd ons marmoleum natuurlijk wat beschadigd, maar goed, we kregen een fles was en daarmee was het opgelost, vonden ze. Die donderdagmiddag liep ik vanuit de werkkamer naar de woonkamer en zag ik op een andere plek weer een bult. Toen zijn we gaan voelen en het zijn er een stuk of zes, sommige duidelijk zichtbaar omdat ze in het looppad liggen en andere wat minder.
Die donderdag kwam ook mijn beste vriendin aan, die tot zondag is gebleven. Dat was heel erg gezellig en zo lieten we de bulten maar even voor wat ze waren.
Maandag kwam de rekening: 250 euro hoger dan de prijsafspraak die we hadden gemaakt (mondeling, dat wel). We zijn gaan reclameren. Daar moet natuurlijk over overlegd worden, maar het ziet er voor ons niet zo best uit: 'Ach, een kleine afwijking kan altijd bij een mondelinge opgave.' We hoorden later die dag dat iemand anders precies om hetzelfde ruzie heeft gehad met die zaak: veel te veel uren gedeclareerd voor de werkzaamheden.
Vanmiddag daarentegen zijn we naar de makelaar geweest via wie we ons huis hebben gekocht, omdat we wat dingen wilden weten voor de taxatiepapieren van het huis die we net hebben gekregen. Hij heeft ons uitgebreid geholpen en ons zelfs nog fiscaal advies gegeven: we hebben meer dan 2 hectare grond, en zo vallen we onder een regeling waarbij we de uitgaven die we maken voor het bos, de akker en de enorme schuur kunnen wegstrepen tegen de inkomsten uit mijn vertaalwerkzaamheden. De motorzaag die we hebben gekocht, het opknappen van de schuur, apparatuur die we volgend jaar misschien gaan kopen om ons eigen hout te klieven: dat zou allemaal aftrekbaar zijn. Daar gaan we onze boekhouder eens stevig over aan de tand voelen, want als dat echt zo is, dan hebben we natuurlijk een quad nodig om door het bos te kunnen rijden :-))

Geen opmerkingen: