woensdag 25 maart 2009

Lente!

Nee, dit is geen uitroep van blijdschap omdat de bomen hier prachtig in de knop gesprongen zijn, maar een noodkreet. Laat het alsjeblieft lente worden! Vorige week zag het er goed uit: de hele week heeft het gedooid en hier werd het een blubberzooi. Sinds drie dagen vriest het 's nachts echter weer stevig en is het overdag ook niet al te warm. Het heeft eergisteren zelfs weer gesneeuwd: er ligt weer tien centimeter bij. Wel mooi hoor, daar niet van, maar als je je helemaal hebt verheugd op de lente is het toch even een dompertje:



Aan het dak van de schuur en de bomen is goed gezien dat het al even warmer is geweest: daar is de sneeuw echt verdwenen.



Binnen wordt het ook steeds witter, maar dat is gelukkig blijvend.



Door de gaten boven in de muur komen straks buizen van de centrale verwarming, die trouwens intussen al is besteld en als het goed is in week 19 wordt bezorgd.



Het gat links bovenin wordt nog mooi afgedekt met een kapje en zorgt voor de mechanische ventilatie. Rond het raam komen natuurlijk nog afdeklijstjes.



Boven deze waterleidingen komt de wastafel te hangen.

2 opmerkingen:

heialders zei

Leuk, om die foto van jullie huis + bomen te zien.
Tsja, na het lezen van "lente" wordt het begrijpelijk dat de Eskimo's ca. 100 verschillende woorden hebben voor "sneeuw"; is gemakkelijker dan steeds maar weer het passende bijvoeglijk naamwoord te gebruiken.
Jammer hè, dat de lente niet echt doorbreekt. Ook hier in Nederland is het weer hommeles, ondanks de vrolijk kwetterende vogels en de voorzichtig ontluikende knoppen aan struiken en bomen. Een paar dagen met zon en blauwe lucht en nu weer regen, regen, regen en een grauwsluier over alles. Báh. Ook 's nachts is het rond het vriespunt, dus als ik per ongeluk de terrasdeur heb opengelaten voor de kat, dan is het opstaan niet echt een pretje in zo'n koude flat + dat de stookkosten dan weer oplopen.
So, let's cross our fingers dat eindelijk de lente doorzet, zowel bij jullie in Zweden, als hier.

heialders zei

Pardon, huis is natuurlijk schuur