dinsdag 13 januari 2009

School

We zijn gisteren weer naar school geweest. Althans, naar een praatje ter begroeting. Om één uur zaten we klaar met onze schriften en pennen om alles op te schrijven wat de juf ons zou vertellen. Alleen was niet iedereen er toen, dus er werd nog even op de laatkomers gewacht. Die kwamen niet opdagen, dus om tien over een werden we vriendelijk begroet door de juf, de rector, nog een juf en een administratief medewerkster.
Er werden boeken uitgedeeld en toen moesten we, heel efficiënt, een voor een naar de juf toe om een papier te ondertekenen waarop stond dat we de boeken hadden gekregen en dat we ze aan het eind van het semester weer netjes zouden inleveren. Ook werd in dat gesprekje aangekondigd dat de indeling van de lessen tijdens de eerste les zou worden uitgelegd. Aha.
Intussen kwamen er nog wat andere mensen het lokaal binnendruppelen, die ook iets met lesgeven/administratie/school an sich te maken hadden, en blijkbaar verder niets te doen hadden.
Wat wel duidelijk werd tijdens het gesprekje is dat onze lesochtenden op dinsdag en vrijdag zijn, en dat we op maandag ook kunnen komen, bij een andere juf, om tussentijdse toetsen te maken. Deze week hebben we echter nog geen les, omdat juf 1 het halen van haar lesbevoegdheid nog moet afronden.
Ach, wat er ook wordt verteld, het gebeurt in elk geval in het Zweeds, en dat is de reden dat we ons weer in de schoolbanken persen.

1 opmerking:

Anoniem zei

hallo,ik had al een tijdje niet gekeken maar wat hebben jullie al een boel werk verzet zeg en wat is het verschrikkelijk mooi daar.Het blijft allemaal reuze spannend he maar respect voor jullie ondernemende geest. Veel succes en genieten samen. liefs Luci