zondag 25 januari 2009

Pannrum

Wegens deadlinestress ben ik er even niet toe gekomen om een berichtje te posten, maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd: we hebben rendiervlees gekregen van de zwager van de buurman, die op onze akker mocht jagen. Hij was dat komen vragen toen we hier koud een week woonden, en 's lands wijs, 's lands eer, dus we hadden toegestemd. Omdat we bang waren dat hij wel hier met een geweer in het gras zou komen liggen, hebben we de eerste twee weken van de elandenjacht schichtig om ons heen gekeken toen we de honden uit lieten. Uiteindelijk bleek dat hij de grootte van ons perceel wilde optellen bij het jachtgebied van zijn club, zodat het quotum te schieten elanden omhoog ging. En zo leren we elke week bij...
Verder is de pannrum (de ruimte waarin de cv komt te staan) klaar. Nu alleen de cv zelf nog. Helaas willen we voordat we die gaan aanschaffen eerst de verbouwingshypotheek rond hebben, en om die rond te krijgen, moet er eerst nog wat bij het kadaster geregeld worden. De meting was half januari, nadat we in november eens hadden gebeld om te vragen of ze ons soms vergeten waren, eindelijk een keer afgerond. Alle papieren opgestuurd naar de inschrijvingsafdeling van het kadaster, krijgen we de hele boel weer terug omdat de grenzen en de kaart (die ze ons zelf hebben toegestuurd) niet bijgevoegd waren. Koppelen van systemen, hoezo?
Afijn, de verbouwing gaat wel door, maar op een andere plek. Er liggen al heel wat materialen klaar voor de rest van de uitbouw (waar ook nog een kleine badkamer gaat komen), dus Olaf kan zijn lol nog wel een tijdje op.
Gelukkig hebben we de foto's nog.

Afstapje naar de pannrum:



Mooie schoorsteen!





Netjes getegeld:

Geen opmerkingen: