zondag 5 oktober 2008

Pubafton

Op het platteland heb je bijzonder weinig café's. De plaatselijke bevolking lost dat op door het houden van een zogenaamde pubafton, vrij vertaald met pubavond. In Hjulsjö, waar we hiervoor woonden, was dat heel eenvoudig: om zeven uur kwam iedereen bij elkaar en om een uur of twaalf waggelde iedereen met meerdere slokjes te veel op naar huis. En dat festijn deed zich dan minimaal één keer per maand voor. In Hjulsjö kon ik me daaraan onttrekken met het excuus dat we daar toch niet bleven wonen.
Nu werden we hier door onze buren uitgenodigd om mee te gaan naar een pubavond in het nabijgelegen dorp. Zij waren in de bijna dertig jaar dat ze hier wonen ook nog nooit geweest, dus ze konden ons niet vertellen hoe die er hier uitzag, maar ze gingen wel alleen als wij ook gingen. Vooruit dan maar.
En leuk dat het was! Er speelde een steengoede coverband, we konden redelijk uit de voeten met het Zweeds en de buurvrouw heeft Olaf zelfs de dansvloer op gesleept! Een unicum, hoewel, volgende week zaterdag is er een door de buren georganiseerde dansavond, en daar kunnen we in het kader van de integratie natuurlijk niet ontbreken...

Geen opmerkingen: