vrijdag 26 november 2010

Paspoort

Afgelopen woensdag zijn we met z'n allen naar Stockholm geweest, om een paspoort voor Noa aan te vragen. Dat was nog een heel gedoe, want het is natuurlijk haar eerste paspoort, dus we hadden een geboortebewijs nodig, een bewijs waarop stond dat we haar ouders waren en ons trouwboekje. Ons trouwboekje lag natuurlijk gewoon in de kast, maar voor de overige papieren moesten we bij de belastingdienst zijn (die houdt de registers voor de burgelijke stand namelijk bij). Nadat we die papieren hadden opgehaald, moesten ze nog gelegaliseerd worden door een advocaat in Örebro.
Woensdag reden we dan om halfacht naar Stockholm, waar de Nederlandse ambassade zit, die maar een beperkt aantal uur per dag open is. Foto laten maken, wat bijzonder vlot ging doordat er vlakbij de ambassade een commercieel slimme fotograaf zit die zich heeft gespecialiseerd in paspoortfoto's voor allerlei nationaliteiten. Noa staat er mooi op :-).
Alles ging heel vloeiend, dus om kwart voor drie waren we weer terug.
Gelukkig hoeven we het paspoort niet zelf op te halen, het wordt ons over twee weken aangetekend toegestuurd en dan kunnen we legaal met Noa de grens over!

Geen opmerkingen: