woensdag 21 juli 2010

Wachten

En we wachten, en we wachten... De geïnteresseerde mensen hadden hun huis nog niet bij de makelaar te koop gezet, alleen maar op internet. Vorige week hoorden we dat de eerste kijkers (die zelf in een flat woonden en dus niet op kopers hoefden te wachten) hun huis wilden kopen, maar nog even op bericht van de bank wachtten. Dat leek dus ineens goed nieuws. Maar nee, de bank ging niet akkoord. Toen kwamen er weer kijkers, maar ook daar is het niet mee gelukt. Nu gaat de makelaar morgen hun huis in de verkoop nemen, maar snel gaat het allemaal nog niet.
Wel leuk is dat er een tweede stel is opgedoken dat interesse voor het huis heeft. Drie weken geleden werd er ineens aangeklopt en stond de man die bij de boer een stukje verderop werkt en vorig jaar de rotzooi van de schuur heeft opgeruimd voor de deur, samen met zijn vrouw. Zij hadden zich opgegeven voor de kijkdag, maar waren toen niet op komen dagen. Uiteindelijk hadden ze toch de stoute schoenen maar aangetrokken en brachten ons een bezoekje. Na een geïmproviseerde rondleiding leek vooral de vrouw reuze enthousiast, maar daarna hoorden we niets meer. Vandaag belde de makelaar om te zeggen dat ze toch hun interesse hadden getoond en dat ze naar de bank waren gegaan. De makelaar wist niet of ze sowieso eerst hun huis nog wilden verkopen of dat ze hadden geprobeerd een overbruggingsfinanciering te krijgen.
Voor ons begint het intussen erg krap te worden om voor de bevalling nog naar Nederland te komen, helemaal omdat het vinden van een tijdelijke huurruimte in of rond Apeldoorn erg moeilijk is. Het is namelijk niet echt realistisch om te verwachten dat we in Nederland nog een overdracht kunnen regelen per uiterlijk half september. Die onzekerheid maakt het wel extra spannend.

Verder ben ik afgelopen weekend door mijn rug gegaan. Je buikspieren doen een stuk minder hun werk als ze uitgerekt worden, en zo bleek het te veel voor mijn rug om de was uit de machine te halen :-(. Ik lig dus met frisse tegenzin al een paar dagen op de bank. Gelukkig kan ik wel lekker doorwerken op de laptop en nieuwe berichtjes bloggen :-)).

1 opmerking:

Martranslations zei

Hemel, was ik blij weer een blogstukje te lezen, maar dan wel met beter nieuws graag de volgende keer! Ik hoop van harte dat jullie huis alsnog snel verkocht wordt en dat jullie hier snel iets vinden. En voorzichtig ondertussen, huh!