vrijdag 4 december 2009

Nieuwbouw

Tussen zijn examens voor de grundskola door is Olaf, met mijn hulp, flink bezig geweest. De vloer van de zolder is klaar. Eerst de ene helft:



En nu is hij helemaal af. Het lijkt wel nieuwbouw, maar dan in hout:



De oplettende kijker ziet langs de rand pur-schuim zitten. Zo dichten we zelfs de kleinste gaatjes af. Hoewel het ons verbaasd heeft dat we in het zaagsel geen muizenholen hebben aangetroffen, hadden we van de zomer wel vliegende mieren in huis. Het epicentrum van die zwerm lag ergens op de bovenverdieping, dus we gaan alles hermetisch afsluiten. Met hout alleen lukt dat niet, je blijft altijd kieren houden, vandaar dat we onze toevlucht hebben genomen tot een van de grootste chemische uitvindingen van de vorige eeuw ;-).

Verder genieten we nog elke dag van ons aardwarmtesysteem. De afgelopen dagen was het hier even best fris: 's nachts vroor het zo'n tien graden en overdag werd het niet warmer dan min vijf. Die temperaturen kan het systeem prima aan. En omdat het een zeer traagwerkend systeem is, loont het pas vanaf een week afwezigheid om de gevraagde kamertemperatuur te verlagen. 's Ochtends als we opstaan is het dus ook altijd een behaaglijke 19 à 20 graden. Belachelijk luxe!

Geen opmerkingen: