maandag 6 juli 2009

Powerrrr!!!

Vorige week hadden we met onze buurman, die ons ook het hout voor onze kachel had geleverd, afgesproken dat hij de resten van onze schuur zou komen opruimen. Aangezien we de schuur zelf (100 jaar oud) niet verzekerd hadden, ruimt de verzekering uiteraard niets op. De verzekering heeft trouwens de vergoeding voor wat er in de schuur stond al overgemaakt, alles is afgedaan en klaar. Ongelooflijk snel.
Maar goed, de buurman zou zijn werknemer sturen als hij hem kon missen. Vandaag is het weer omgeslagen (het miezert en is twaalf graden), dus om half één ratelt er hier een graafmachine de hoek om en begint voortvarend met afgraven, muren omsmijten en bulten maken.



Dit waren de resten van de schuur:





De muren en de betonnen vloeren waren de enige onderdelen die nog van de enorme schuur over waren:



Tien minuten geleden kwam de boer zelf met een shovel, hij sprong eruit met een kettingzaag in de hand en heeft de zwartgeblakerde bomen al omgezaagd. Die neemt hij mee en dan maakt hij er flis van, houtspaanders. Volgens mij worden die gebruikt om papier te maken, in onder andere de papierfabriek 25 kilometer verderop.



Echt het Zweedse platteland: in Nederland kun je je dakpannen van je oude dak misschien nog wel kwijt aan een boer die zijn oprit wil verharden. Hier kunnen we onze betonnen muren en vloeren kwijt aan een boer die een pad door zijn bos wil maken!

1 opmerking:

heialders zei

BBZZZZZ, oftewel Bezige Bijtjes in ZZZZZweden!
Mijn hemel, wat een werk allemaal, zeg. Maar... het ziet er inderdaad allemaal heel mooi uit. Gelukkig dat ook die geblakerde bomen weg zijn gehaald, want dat is waarschijnlijk een heel trieste aanblik.
Wat betreft het weer bij jullie; hier in Apeldoorn heeft het flink geregend, gestormd en geonweerd. Heel veel mensen hebben behoorlijk overlast gehad. Door de Wilhelmina Druckerstraat reden brandweerwagens en ambulances af en aan, hetgeen voor de oren van Tania geen pretje was en ze jankte dan ook heel wat af.
Maarrr, ook wij hebben een aantal dagen erg mooi weer gehad met stralend blauwe luchten. Ongekende temperaturen en een heel erg hoge vochtigheidsgraad, n.l.85%. Niet leuk meer en iedereen hield zo veel mogelijk alles dicht. In mijn flatje was de temperatuur 30 gr. Pfff.
Groetjes en succes met alle werkzaamheden.