maandag 15 december 2008

Sociaal

We zijn bijna het hele weekend druk bezig geweest met bezoekjes afleggen. Afgelopen woensdag werden we onverwacht uitgenodigd om te komen eten bij de Nederlanders in Lindesberg die hier al ruim twintig jaar wonen. Dat zijn twee fysiotherapeuten, die vanwege het tekort aan werk in Nederland in de jaren tachtig hier zijn komen wonen. Het bleek een hele Nederlandse avond te zijn: er kwamen nóg twee stellen, die hier ruim een jaar wonen. Heel gezellig om lekker ontspannen in het Nederlands te praten.
We hadden al eerder afgesproken om zaterdag koffie te gaan drinken bij iemand die een klussenbedrijf heeft. Vanwege de financiële crisis is hier een regeling ingevoerd dat je de helft van het arbeidsloon kunt terugkrijgen van iemand die aan je huis werkt/klust/verbouwt. Aangezien er hier nog voor jaren werk is, leek het ons wel interessant om eens te informeren hoeveel het nu zou gaan kosten als een deel van dat werk door iemand anders werd overgenomen. Het zou toch wel erg leuk zijn als het vakantiehuisje nog in 2009 af zou komen... We hebben geen concrete afspraken gemaakt, maar waarschijnlijk zal Olaf in het voorjaar wel een paar helpende handen krijgen.
Toevallig waren er zaterdag andere Nederlanders langsgeweest, toen wij er niet waren. Bij hen is Olaf zondag nog op bezoek geweest, ik had mijn portie al wel weer gehad en heb hier in huis wat schoongemaakt enzo.
Al met al zijn we er niet aan toegekomen om een kerstboom uit eigen bos om te hakken. Het is hier nu om drie uur donker (hoewel je met die sneeuw in het open veld nog tot vier uur zonder zaklamp buiten kunt lopen), en daar zijn we nog niet echt aan gewend. Het is elke dag weer vroeger donker dan je dacht, dus dat moeten we een keer goed plannen, het is volgende week donderdag/vrijdag tenslotte al kerst.

Geen opmerkingen: