zondag 28 december 2008

Schaatsen

De kerstman is langs geweest en kijk eens wat hij heeft meegebracht: klapschaatsen!



Nee hoor, we hebben netjes gewacht tot na Kerstmis, want in de dagen tussen kerst en oud&nieuw is het hier enorme opruiming.
Het ijs is al een paar dagen dik genoeg, maar ik zou niet weten waar ik mijn kunstschaatsen heb en Olaf had helemaal niets meer, dus we zijn op zoek gegaan. Best lastig, want er wordt hier wel veel ijshockey gespeeld (op kunstijsbanen), maar schaatsen op natuurijs is hier niet echt populair.
Ergens ver weggestopt in de winkel staat een minuscuul stellinkje met wat schaatsen en als je geluk hebt ook nog de bijbehorende schoenen. En dan moeten ze er nog zijn in jouw maat, natuurlijk, want het vak voorraadbeheer schijnt hier op de detailhandelsschool niet gegeven te worden. We zijn vrijdag en zaterdag op zoek geweest, in vijf sportwinkels, en uiteindelijk zijn we thuisgekomen met twee verschillende sets: bovenstaande flitsende klapschaatsen en een set 'klassieke' Zweedse onderbindschaatsen, met stevige schoenen en zonder klappende achterkant:



Deze wilde Olaf graag hebben, wegens een niet al te ver ontwikkeld schaatsvermogen, in de hoop dat dit systeem wat meer stabiliteit zou geven. Helaas blijkt nu dat het klapsysteem toch makkelijker schaatst, dus ik heb vanmiddag de klompjes aangetrokken, terwijl Olaf de blits maakte met de felrode klappers. Nu maar hopen dat we de lompe broeders nog mogen ruilen voor een set klapschaatsen, zodat we hier onze eer als schaatsende Nederlanders hoog kunnen houden.

Geen opmerkingen: