woensdag 3 september 2008

Ballet

Gisteravond ben ik voor het eerst hier in Zweden naar ballet geweest. Het was nog lastig om iets te vinden, want in heel Örebro län (de provincie waarin we wonen) is geen echte balletschool. Het is dus een dansschool geworden, waar ook ballet wordt gegeven.
Ik was wel een beetje zenuwachtig: een nieuwe groep is altijd al spannend, en helemaal in een andere taal. Het viel allebei wel mee: hoewel het een groep voor gevorderden is, waren er maar vier of vijf meiden die elkaar al kenden, de rest is allemaal nieuw op deze school. En de ballettermen zijn natuurlijk in het Frans, wat ook geen problemen opleverde. Gelukkig maar, want de balletlerares is van oorsprong Frans, en dan klinkt Zweeds toch ineens heel anders. Maar aan de andere kant, alle balletleraressen over de hele wereld zeggen volgens mij hetzelfde: billen in, buik in, rug recht, hoofd omhoog, en dat was zelfs met het Franse accent erbij nog wel te verstaan.
Na vijf maanden zonder ballet zit ik nu wel met enige 'spierherkenning' achter de computer, maar het is wel weer heel lekker om deze horde genomen te hebben.

Geen opmerkingen: