donderdag 3 juni 2010

T.k.



Vandaag is ons huis op de Zweedse Funda,www.hemnet.se, gezet. We gaan het verkopen en weer terug naar Nederland. Dat is makkelijk opgeschreven, maar we hebben er wel een tijdje over zitten dubben. Het missen van een vertrouwde omgeving met je sociale contacten, het je makkelijk kunnen uitdrukken in een taal, onze gezinsuitbreiding, de economische vooruitzichten hier, het wonen op het platteland, de huizenmarkt in Zweden en in Nederland, de koers van de kroon ten opzichte van de euro, het gezondheisstelsel en schoolsysteem hier, al deze dingen hebben meegespeeld in onze beslissing. Natuurlijk golden niet alle redenen even zwaar voor ons allebei, maar we zijn in volle overeenstemming tot het besluit gekomen dat we, alles in aanmerking nemend, de komende tijd toch weer in Nederland willen wonen.
Dat is dus ook de reden dat we voordat we half april naar Nederland op vakantie gingen en Olaf in de weken dat we weer terug waren zo ontzettend hard aan het huis bezig zijn geweest. Het is boven nog niet helemaal af en er staat nog geen mooie garage, maar zo is de hoeveelheid werk die nog gedaan 'moet' worden in elk geval voor de nieuwe bewoners heel goed te overzien.
Gelukkig probeert de makelaar, zoals hier zeer gebruikelijk is, alle gegadigden op één kijkdag te laten komen, zodat je niet voortdurend in spanning zit te wachten of er misschien een kijker komt, waarna je als een idioot het hele huis gaat boenen ;-)). Als er genoeg aanmeldingen komen, verwachten we volgende week zaterdag of de zaterdag erna (op de trouwdag van kroonprinses Victoria met haar 'burgerman' Daniel) een zogeheten visningsdag. We zijn benieuwd!

4 opmerkingen:

Itana Alders zei

SUCCES !!!

Maaike B. zei

Jeetje, wat een beslissing! Maar ik kan me er iets bij voorstellen. Met een kleintje erbij bekijk je alles toch weer een tikje anders. Er zijn vast wel gegadigden voor jullie fraaie huis. En het is een mooi avontuur geweest, toch? Succes met de verkoop!

Tracey Drost zei

Dat is vast een hele beslissing geweest. Veel succes met de verkoop van je huis en met de verdere afhandeling. Doe rustig aan!

Hanneke zei

Oh wow, ik loop echt achter, schandalig dat ik dit niet heb gemerkt, van mijn kant dan he, jullie zijn al druk genoeg :)
Nou ik hoop dal het allemaal goed gaat lukken en niet te lang zal gaan duren, zet hem op, ik vind het huis zo mooi...maar ja, iets te ver weg he ;)