woensdag 24 maart 2010

Winter!

Dat had ik dus nooit moeten doen, zo'n positief blogje over de lente. Afgelopen zondag sloeg het weer ineens om en is er tien centimeter sneeuw gevallen. Bij temperaturen net iets onder het vriespunt leidde dat tot zogenoemde blixthalka, ineens optredende gladheid. Wij hebben onderweg van en naar Västerås, ongeveer een uurtje rijden, een stilgevallen vrachtwagen gezien, een paardentrailer die op zijn kant lag (gelukkig stonden de twee paarden in de wei langs de weg, die hadden zo te zien niets ernstigs), twee tegen elkaar gebotste auto's en een auto die (net op een punt zonder middenvangrail en een waanzinnig brede middenberm) door vier personen uit de sneeuw de weg weer opgeduwd werd.
Maandag was het weer even mooi, maar gisteren sneeuwde het weer de hele dag. Kleine vlokjes, maar toch. We kunnen de sneeuw wel wegkijken, zeker als je weet dat het in Nederland vandaag rond de twintig graden in de schaduw is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Nou, het is vandaag 1 april (maar géén grap) en het heeft in Nederland op enkele plaatsen gesneeuwd! Vandaag moest ik naar Arnhem en op de terugweg, vielen er ook natte sneeuwvlokken. De temperatuur was 4 graden... Harde wind, donkere wolken. M.a.w. het lente gevoel was vér te zoeken. Baaaaalen.
Groetjes, mama