zaterdag 25 april 2009

Terug

We zijn weer terug na ruim een week bezoek in Nederland. We hadden ongelooflijk veel geluk met het weer; hier heeft het zelfs 's nachts nog gevroren, terwijl we in Nederland liepen te zweten in onze te dikke kleren en schoenen.
Het was heel erg gezellig om iedereen weer te zien, en de honden hebben zelfs een zieke kennis van ons die in een revalidatiecentrum lag even kunnen opvrolijken.
De terugreis (die we deze keer heel luxe met de boot van Kiel naar Göteborg deden) was nog wel even spannend: bij aankomst in de haven kregen we te horen dat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog achter de boot in het water lag, en dat die geborgen moest worden.



We hebben nog een tijdje in de buurt rondgehangen, in de hoop iets spannends te zien, maar dat viel een beetje tegen, want alles was afgezet.
Als het nou helemaal misgegaan zou zijn, dan was de redding wel nabij geweest:



Uiteindelijk zijn we twee uur later vertrokken, maar omdat de kapitein een tandje bij heeft gezet, kwamen we uiteindelijk maar een uur later in Göteborg aan, dus dat viel erg mee. Wel gezellig op de boot, trouwens, met al die Nederlanders :-))
Olaf vond het wel fijn om weer terug naar huis te gaan, maar ik had best nog een weekje willen blijven. Het is echt vakantie vieren, je spreekt de taal vloeiend, ziet de familie en vrienden weer, en ik kon lekker alles wat hier nog gedaan moet worden uit mijn hoofd zetten.
Gelukkig merkten we gisteren toen we bij de veerboot in het Zweeds werden aangesproken wel dat nog niet alles is weggezakt, dus we gaan hier vrolijk weer verder met inburgeren en een nieuwe leefomgeving bouwen.